PolskieGazetki.pl   

Aldi gazetka promocyjna :

obowiązuje od 22.2. do 29.2.2016.



 - Strona 8



- strona 8

Jablecznik Prosty przepis Składniki 100 g mąki pszennej, 100 g cukru Diadem®, 1 opakowanie proszku do pieczenia Albona®, 250 ml mleka Mi lsani® , 1 opakowania migdałów Trader Joe’s®, 4 jajka Hofland®, 2 świ eże jabłka, 1 szczypta soli, 15 g masła Mi lsani® (5 g do natłuszczenia for my, 10 g do prażenia), cukier puder (wedle upo dobania) do posypania . RECYKLING Papier z surowca z recyklingu Czas przygotowania: ok . 25 min + 35 min pieczenia Wysoka jakość w dobrej cenie Samodzielnie przygotowany jabłecznik – prawdziwa rozkosz. Sma kuje tym lepiej, że robi się go z dziecinną łatwością! Krok 1 Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodać jajka i szczypt ę soli oraz odrobinę mleka, a następnie dobrze wymieszać. Krok 2 Stopniowo dodawać pozostałe mleko. Krok 3 Rozgrzać piekarnik do temperatury 160°C (funkcja termoobiegu). Krok 4 Obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki, a następnie dobrze wymieszać z ciastem. Krok 5 Przelać ciasto wymieszane z jabłkami do natłuszczonej formy do pieczenia – najlepiej nadaje się do tego forma do pieczenia tarty (Ø 28 cm). Krok 6 Włożyć ciasto na środkowy ruszt piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na ok. 35 minut. Krok 7 Po upływie zalecanego czasu pieczenia najpierw pozostawić ciasto do ostygnię cia. W tym czasie posiekać grubo migdały , podprażyć je krótko na maśle i posypać nimi wypiek. Na koniec ostrożnie posypa ć cukrem pudrem. Wskazówka Świetnie smakuje również z rodzynkam i. . MNIAM ! ..