Słodki i bardzo intensywny likier anyżowy, przygotowywany według wiekowej receptury, zatajonej przez rodzinę Molinari. Wiemy jedynie, iż powstaje z nasion anyżu gwiazdkowego, cukru, skrupulatnie dostosowanej kombinacji ziół, a także delikatnych, rzadkich przypraw.
Procesy użytkowane w jego produkcji wymagają niezwykłej precyzji. Muszą także spełniać najwyższe standardy jakości - jednocześnie w przypadku samej techniki jak i używanych części. Zakłady produkcyjne Molinari wyposażone są w wysokiej klasy sprzęt. Dzięki czemu napój może nosić w nazwie człon,,Extra", który oznacza jego bezwzględnie najkorzystniejsze umiejscowienie w skali pysznych likierów.
Angelo Molinari był doświadczonym gorzelnikiem, kiedy wpadł na pomysł wyprodukowania likieru podobnego do napojów na bazie anyżu - słynnych już od 1800 roku. Sambuca Molinari została wytwarzana w 1944 roku i niezmiennie wyprodukowana jest w ten sam sposób.
Likier ten poleca się serwować do picia z lodem albo kawą.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Likier sambuca extra 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.