Imbir kandyzowany plastry
składniki: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak niemało znakomitych właściwości. Cykl kandyzowania pozwala zachować jego świeżość poprzez długi czas nie trwoniąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak zawiera węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy komponentów mineralnych wynajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo i potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych, a także żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest bardzo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący, a także jednocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To ponadto prawidłowy dodatek konfitur i kompotów. Przede wszystkim dodany do herbaty wzbogaci ją idealnym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim aktualnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać choćby 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty odcień żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Imbir kandyzowany PLASTRY 5 kg, IMP. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.