Konfitura inspirowana wileńskimi przetworami babci założycieli. Jej wyjątkowy smak jest oparte typowo na doskonałym balansie między słodyczą dojrzałej gruszki a kwasotą żurawiny. Przepis uzupełnia pigwa i odrobina skórki pomarańczowej. Konfitura powstaje bez sztucznych barwników i konserwantów.
Producenci polecają ją typowo do racuchów,prawidłowo spełni oczekiwania dodawana do mięs (np. Pieczonej kaczki z jabłkami). Wyróżni również smak serów - znakomicie smakuje z oscypkami.
Rodzinna, polska firma Eterno powstała w 2005 roku w podwarszawskim Pruszkowie. Jej tradycje sięgają jednak aż XIX wieku, kiedy to prosperowała popularna cukiernia przy Newskim Prospekcie. Jej właścicielką oraz autorką najważniejszych przepisów była praprababcia obecnych właścicieli producenta - Matylda Aubra. Eterno nazwano w nawiązaniu do słowa wieczność, które odnosi się do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie, w tym najczęściej zamkniętych w słoiczkach - cytryn w rumie, który przyniosły marce największą sławę i zachwyt. Firma w swojej działalności stawia szczególny nacisk na smak, naturalne produkty, innowacyjność oraz zadowolenie klientów.
Masa netto: 220g
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Konfitura żurawina kresowa z gruszką 220 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.