Kasza Bulgur z całego ziarna
Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za niezwykle wartościowy artykuł ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Posiada pokaźnie więcej błonnika niż pozostałe kasze. To nadzwyczajne źródło potasu. Mieści żelazo i kwas foliowy. Dodatkowo dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak gromadzi liczne witaminy: A, E, K, a także wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest również w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i w dodatku z daniami wytrawnymi. Spełni oczekiwania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym składnikiem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek, a także dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najbardziej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która cechuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza Bulgur z całego ziarna 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.