Kasza Bulgur z całego ziarna
Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za nad wyraz wartościowy towar ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Gromadzi pokaźnie więcej błonnika niżeli pozostałe kasze. To wspaniałe źródło potasu. Gromadzi żelazo i kwas foliowy. Na dodatek dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak mieści liczne witaminy: A, E, K oraz wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest dodatkowo w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i ponadto z daniami wytrawnymi. Spełni oczekiwania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym elementyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek i dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najmocniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która cechuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza Bulgur z całego ziarna 25 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.