Kasza Bulgur z całego ziarna
Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za nad wyraz wartościowy produkt ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Mieści widocznie więcej błonnika niż pozostałe kasze. To nadzwyczajne źródło potasu. Posiada żelazo i kwas foliowy. Dodatkowo dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak posiada liczne witaminy: A, E, K i wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest w dodatku w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i też z daniami wytrawnymi. Sprawdzi się jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym elementyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek i dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najistotniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która cechuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza Bulgur z całego ziarna 5 kg, BO. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.