Kasza gryczana palona
Kasza gryczana palona BadaPak to nieznaczne, trójkątne ziarna pełne komponentów odżywczych. Jest niezwykle dobrym źródłem prosto przyswajalnego białka. Bogata jest w unikatowe aminokwasy egzogenne – lizynę, a także tryptofan. Kasza gryczana palona BadaPak mieści dwa razy więcej błonnika aniżeli ryż czy makaron. Dzięki znacznej zawartości żelaza, kwasu foliowego i witaminy E powinna znaleźć się na stałe w jadłospisie osób anemicznych. Na szczególną uwagę zasługuję także wysoka zawartość witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6), a także komponentów mineralnych takich jak magnez, cynk, fosfor, miedź i mangan. Dodatkowo dostarcza cenne antyoksydanty (rutynę, kwercetynę, pelargonidynę).
Warto nieraz gościć ją na swych stołach. Komponuje się z warzywami jak i z mięsem podawanym z gęstym sosem. Może być składnikiem zapiekanek, farszy, kotletów. Kaszę gryczaną należy wsypać do wrzącej, osolonej wody w proporcji 2:1 i gotować około 20 minut.
Kasza gryczana powstaje z gryki zwyczajnej. Gryka nie należy do zbóż, jak w przypadku innych roślin, z których pozyskiwane są kasze. Dawniej kasza była stałym elementem kuchni polskiej po czym na pewien czas została zapomniana. Obecnie, w dobie poszukiwania wartościowych produktów początkuje cieszyć się dużą popularnością, gdyż jest pełna niezwykłych parametry i substancji odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza gryczana palona 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.