Caputo Farina Pizzeria Mąka do Pizzy typ 00 - to specjalna mąka wytwarzana we Włoszech.
Ta idealna włoska mąka pszenna (1 kg) jest przeznaczona do klasycznej pizzy neapolitańskiej.
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria rodzaj 00 to mieszanka najkorzystniejszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z mocnym, sprężystym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o genialnym nawodnieniu. Ciasto jest nadzwyczajnie spulchnione i lekkie.
Mąka jest produktem naturalnym, bez nienaturalnych dodatków i enzymów.
Data ważności 14.02.2025
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo zagwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najkorzystniejsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Waga netto: 1kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pizzeria Mąka Pizza Typ 00 1kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.