Amarantus to zboże pochodzące z Ameryki Południowej, które w Polsce znane jest pod nazwą szarłat.
Mąka amarantusowa powstaje w wyniku zmielenia nasion szarłatu i nie mieści żadnych nienaturalnych dodatków. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, żelaza i białka. Podstawową zaletą mąki amarantusowej jest jej wysoka wartość odżywcza przewyższająca mąki wykonane z innych zbóż. Mąka ta jest bezglutenowa. Mąka amarantusowa jest niezwykle bogata w aminokwas lizynę, a także albuminy i globuliny i mieści znikomą liczba białek gliadynowych, a także prolamin, które obficie występują w mące pszennej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka z amarantusa 1 kg, MAM. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.