Pyszny napój o niewiele znaczącej zawartości alkoholu, który łączy w sobie unikalne owoce ume, ze spirytusem z trzciny cukrowej, a także najwyższej jakości naparem z liści japońskiej herbaty Uji, z miasta o tej samej nazwie, w prefekturze Kioto.
znamionuje się on orzeźwiającym aromatem, wspaniałą gładkością na podniebieniu, a także półwytrawnym, zaskakującym finiszem.
producent Choya stała się liderem produkcji umeshu, odkąd w 1959 roku zobowiązała się do wykorzystywania w swych produktach wyłącznie naturalnych aromatów, bez barwników, a także nienaturalnych dodatków. Umeshu jest tradycyjnym japońskim likierem, wyprodukowanym z owoców, które są wariantym moreli. Równowagę pomiędzy ekstraktem z ume, a alkoholem uzyskuje się poprzez dojrzewanie całego owocu z pestką wewnątrz. Pestka ma znaczenie także w procesie wydobywania aromatu. Skutkiem jest pyszny, uniwersalny napój, który nadzwyczajnie smakuje równocześnie podawany solo, odpowiednio schłodzony na kostkach lodu czy jako składnik wielu koktajli.
Etykieta może nieznacznie się różnić od tej prezentowanej na zdjęciu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Napój alkoholowy Uji Green-Tea Umeshu 7,5% 0,72l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.