Basso Fritto to olej słonecznikowo-sojowy do smażenia
Olej Frittò Basso to mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego i rafinowanego oleju sojowego, wyprodukowana z myślą o tych, którzy lubią smażyć, nie trwoniąc przy tym na jakości potraw i prawidłowym samopoczuciu.
Basso Frittò to nowoczesna mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego (85%) i oleju sojowego (15%) wytwarzana z myślą o bezpiecznym smażeniu i gotowaniu w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na oleju Frittò zawsze będą wspaniale chrupiące i suche (nie będą nieprzyjemnie ociekać tłuszczem). Wysokooleinowy olej słonecznikowy zawiera duże ilości kwasu oleinowego (Omega 9, który sprzyja produkcji dobrego cholesterolu - HDL) i witaminy E, pierwiastków, które powodują, iż Frittò jest stabilny w wysokich temperaturach i bardziej oporny na degradację podczas gotowania, co przekłada się na mniejszą produkcję substancji toksycznych. Z kolei olej sojowy stanowi cenne źródło kwasów Omega 3. Olej Frittò wspaniale spełni oczekiwania jeszcze w daniach bezkompromisowych. Nieprzeciętnie nadaje się do sosów sałatek albo dań na zimno, do przygotowywania warzyw albo jako baza do sosów.
Waga netto: 1l
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 1904 fritto olej słonecznikowo-sojowy do smażenia italy 1l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.