unikatowe wydanie kultowego już ginu, inspirowane egzotycznymi ziołami ze Wschodu. Bombay Sapphire jest marką, która od 1987 roku dzierży tytuł pioniera w sektorze trunków na bazie jałowca. W ciągu ostatnich dwudziestu lat ilość fanów tej producenta jeszcze bardziej wzrosła, powiększając się nie tylko na pozostałe kraje europejskie, ale i na cały świat.
Stało się motywacją dla marki, żeby w swoim portfolio umieścić smaki tożsame z przeróżnymi krajami i kulturami. Wydanie Bombay East Sapphire powstało przez urozmaicenie klasycznego profilu ginu trawą cytrynową z Tajlandii, a także czarnym pieprzem z Wietnamu. Składniki te wzmocniły aromat oraz zintensyfikowały jego smak. Wibrująca nuta jałowca jeszcze bardziej wybija się na pierwszy plan, dzięki czemu jest to gin proponujący zwielokrotnioną przyjemność degustacji.
To wydanie rewelacyjnie nadaje się do popularnego połączenia gin & tonic. Sztab czołowych szefów kuchni i barmanów współpracował na etapie produkcji ginu, żeby sprawdzał się on w każdej recepturze.
Historia firmy inicjuje się od młyna Laverstoke, zbudowanego w XI wieku, w angielskim hrabstwie znanym obecnie jako Hampshire. Budynek wraz z ziemią należał do Wilhelma I Zdobywcy, a podobizna królowej na etykiecie to pamiątka po zaangażowaniu monarszej rodziny w działalność Laverstoke. Królowa Elżbieta czterokrotnie odwiedzała to miejsce, ostatnio w 1962 roku. W XVIII wieku gorzelnik Thomas Dakin stał się posiadaczem tych ziem. Jego następcy kontynuowali i wciąż kontynuują klasyczne rozdzielanie egzotycznych roślin botanicznych z naturalnym spirytusem zbożowym. Cykl znany jako Vapor Infusion pozwala wydobyć wyjątkowy smak tych roślin i finalnie osiągnąć unikalny efekt.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Gin Bombay East Sapphire 42% 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.