Kultowy likier jajeczny stworzony na bazie naturalnych żółtek kurzych jaj, to połączenie smaku, koloru i zapachu. Lekka, kremowa konsystencja i unikatowa gładkość na podniebieniu sprawiają, iż jest z ochotą wybierany poprzez konsumentów, którzy delektują się nim w czystej postaci. Dostępny w wysmakowanej butelce o smukłym zarysie, wyjątkowo słonecznym kolorze i z elementami konwencjonalnego liternictwa - stanowi towar rewelacyjnie rozpoznawalny na sklepowej półce.
znakomicie smakuje zarówno w czystej postaci jak jeszcze jako dodatek do deserów.
Historia marki Dalkowski, rozpoczęła się w 1909 roku od otwarcia Fabryki Likierów, Destylacji i Hurtowni Alkoholi w Poznaniu. Założycielem producenta stał się wówczas Ludwik Dalkowski, który oprócz przejęcia fabryki, przejął także jedną ze znanych ówcześnie restauracji. Jego pasja do trunków zaowocowała szerokim portfolio i bogatą ofertą firmy. Dalkowski sprzedawał wódki, likiery gorzkie, a także słodkie, rumy, koniaki, araki czy wypalanki winne. Wytworzone przez niego wydania niejednokrotnie były także nagradzane w Europie. Sława trwała bezustannie do 1927 roku, kiedy na skutek wprowadzenia Ustawy o monopolu spirytusowym, fabryka musiała zostać zamknięta. Swoją działalność wznowiła dopiero w 1998 roku, za sprawą Henkell Polska.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Likier jajeczny advocaat 16% 0,5l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.