Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego producent Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio. Wytwarza się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo. Podczas procesów fermentacyjnych, do których użytkowane są grzyby koji, Mistrz Gorzelnictwa czuwa bez wytchnienia i odpoczynku na sen przez 72 godziny przy powstającym napoju, żeby zapewnić miłośnikom sake najwyższą jakość i genialne wrażenia.
Daiginjo Akashi-Tai znamionuje się bogatym i przyjemnym profilem, w którym wyczuwalne są nuty sody, słodkiej wanilii, mokrej ziemi, suszonej papai, plastrów miodu i szczypty różowego pieprzu.
spora butelka zapewnia nieprzeciętną sposobność do dzielenia się z przyjaciółmi w trakcie wspólnych spotkań!
Siedziba firmy Akashi-Tai już od 150 lat znajduje się na wybrzeżu Zatoki Osaka. Cieśniny Akashi słyną z gwałtownych wirów i szczególnie szybkich prądów. Jedną z nielicznych ryb, jakiej udaje się tam przetrwać jest leszcz morski. Założyciele marki postanowili, że umieszczą go w swoim logo jako symbol niezłomności i siły.
Misją firmy Akashi-Tai jest tworzenie sake z charakterem, pełnego smaku oraz aromatu, którego żywiołowość olśniewa i na długo pozostaje w pamięci. Wytwarzanie napoju, który powoduje, iż każde spotkanie jest świętem. Który doskonale łączy się z ulubionymi potrawami, a powstaje tylko przy użyciu wody, wspaniałej jakości ryżu Yamada-Nishiki i najlepszych w Japonii drożdży Hyogo, pozwalających mieszance się rozwijać i uwalniać nieznane dotąd wrażenia.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sake daiginjo akashi-tai daiginjo genshu 17% 0,72l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.