Pyszne wino ryżowe o subtelnie słodkim profilu. Pochodzi z prefektury Tochigi, gdzie znane jako Togichi jizake jest konwencjonalnym, regionalnym trunkiem, który formuje się od dziesięcioleci. Na początku XVII wieku, kiedy samurajowie z Edo (współczesnego Tokio) odwiedzali te strony, mieszkańcy organizowali im złożone ceremonie, żeby godnie przyjąć swych wyjątkowych gości. Właśnie wtedy zaczęto podawać Togichi jizake, który był ważną częścią tego misterium. Napój serwowano na ciepło, w specjalnie do tego dedykowanych, porcelanowych naczynkach, zwanych,,sakazuki".
Współcześnie to wydanie sake dalej jest ważną częścią lokalnej kultury i popularną pamiątką dla kupujących prefekturę turystów. Wytwarzany z miejscowych komponentów, z zastosowaniem klasycznych technik, przeniesie każdego miłośnika tego rodzaju napoju do czasów sprzed wielu setek lat.
Tutaj w butelce o obszerności 0,3l.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sake ougyoku the cherry gem junmai ginjo 14,5% 0,3l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.