SONKO Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130 g – smaczne i chrupiące!Wafle Ryżowe SONKO to zupełnie świeże ujęcie tradycyjnego wafla. Są stworzone z brązowego ryżu i posiadają niższy indeks glikemiczny aniżeli zwykły biały ryż.
Zawierają również niewielką liczba wapnia, który pomaga stwarzać silne kości. Pyszny smak i niska zawartość kalorii sprawią, że możesz cieszyć się swoją ulubioną przekąską bez poczucia winy!Wafle z brązowego ryżu – niski indeks glikemiczny, długie uczucie sytościRyż brązowy jest bardziej wartościowy odżywczo niż ryż biały.
najczęściej dlatego,posiada on dużo więcej błonnika, co przyczynia się do obniżenia indeksu glikemicznego potraw z jego udziałem, zagwarantuje uczucie sytości na dłużej. Błonnik odpowiada w dodatku za ochronę przewodu pokarmowego, reguluje trawienie i zmniejsza ryzyko występowania nowotworu jelita grubego.Poza błonnikiem ryż brązowy jest źródłem witamin (z grupy B i witaminy E), części mineralnych (wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo) i substancji takich jak: GABA, gamma-oryzanolu, fitosteroli, polifenoli, tokotrienoli i alfa-tokoferolu.
To właśnie dzięki nim działa on antyoksydacyjnie, ulepsza działanie układu immunologicznego, wpływa dobroczynnie na pracę wątroby i całego układu trawiennego. Ma również dużo niższy IG oraz gwarantuje uczucie sytości na dłużej.Natomiast pestki dyni i algi morskie wspierają organizm w korzystnym trawieniu, dostarczają wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 oraz działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.Wafle ryżowe nie zawierają glutenu, co potwierdza dokument Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
W skrócie:– towar bezglutenowy– źródło błonnika– wypiekane z pełnego ziarna– z pestkami dyni i algami morskimi– 1 wafel to ok. 36 kcal– chrupiące– nieprzeciętny zamiennik konwencjonalnego pieczywa– idealna przekąska każdego dnia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.