Biały, wysokiej jakości wermut, powstający na bazie alpejskich ziół, a także korzystnego wina. Zapewnia półwytrawny profil, który jednak znakomicie wyróżni smak rewelacyjnego Martini.
proces produkcyjny tego wydania podzielony jest na trzy kroki. Początkowo wybrane delikatne i młode wino służy do macerowania ziół i przypraw. Finalnie mieszankę tę wzbogaca się o pozostałe komponenty - w tym wzmacniane wino, cukier oraz ekstrakty, które w pełni zostają przefiltrowane przed rafinowaniem w zbiorniku.
Ten wermut wyróżnia się wyjątkowo delikatnym bukietem, przy jednoczesnym zachowaniu pożądanej intensywności. Na podniebieniu słodki i aksamitny, oferuje pełne harmonii nuty ziół i wiosennych kwiatów. Zdjęcie nie oddaje słonecznej, żółtej barwy napoju.
Gancia Bianco można także serwować w prawidłowo schłodzonej postaci, z lodem, sodą lub tonikiem.
Gancia jest włoską marką, która została założona w 1850 roku przez przedsiębiorcę z Turynu, Carlo Gancię. Wynalazcę i miłośnika wina wkrótce okrzyknięto ojcem włoskiego wina musującego, którego to produkcję rozpoczął, łącząc klasyczne metody i wykorzystując swoje doświadczenie z okresu nauki w Szampanii. Region Piemontu szczególnie zyskał dzięki jego działalności i mógł się jeszcze bardziej rozwinąć.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wermut Bianco 16% 1l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.