Multibond-1623 (dawne oznaczenie 16S) dwuskładnikowa pasta epoksydowa stalowa rodzaju: "płynny metal" w kolorze szarym, mieszana 2:1 objętościowo, o średnim czasie wiązania. Do naprawy i uzupełniania ubytków w wyrobach ze stali i staliwa. Po utwardzeniu niezwykle dobrze obrabialna mechanicznie. Naprawa i regeneracja wałów, korpusów silników, przekładni, skrzyń biegów, wypełnianie ubytków i szczelin w odlewach, regeneracja zużytych gniazd łożyskowych i gwintów w korpusach metalowych. Możliwość starannej obróbki skrawaniem po utwardzeniu pasty. Wykorzystanie pasty epoksydowej stalowej - MULTIBOND 1623 (16S):
- Odbudowa wybitych gniazd łożyskowych.
- Odbudowa zużytych czopów pod łożyska toczne.
- Naprawa wad odlewniczych w odlewach z żeliwa, staliwa i metali barwnych.
- Odbudowa ściętych gwintów i wybitych rowków wpustowych.
- Osadzanie łożysk.
- Wszelka naprawa metalowych części urządzeń szczególnie tam, gdzie konieczna jest dalsza obróbka mechaniczna naprawionego elementu (toczenie, frezowanie, szlifowanie).
Warunkiem utwardzenia kleju jest wymieszanie jego składników w proporcji wagowej 3:1 albo pojemnościowej 2:1. Miksowanie należy wykonywać dokładnie, przestrzegając używania właściwych proporcji. Kombinacja jest prawidłowo wymieszana, kiedy uzyska jednorodny ciemnoszary odcień mieszanki. Gotową mieszankę należy zużyć w ciągu 20min. (23deg; C). W tej temperaturze wiązanie wstępne następuje po 50-90min, czas do obróbki mechanicznej wynosi 4h, pełne utwardzenie po 24h a pełna solidność chemiczna 14dni. Utwardzony klej (po 14 dniach) wykazuje wysoką wytrzymałość chemiczną na większość mediów przemysłowych: benzynę, olej napędowy, płyny chłodzące, oleje silnikowe i maszynowe, naftę, etanol, kwas azotowy, azotawy, solny i octowy o stężeniu 10%, aminy, amoniak (20%), gorącą wodę, wodę morską. Nie zaleca się używania artykułu w stałym kontakcie z czystym tlenem, fenolami i chlorem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 1623 - 100g - pasta epoksydowa stalowa. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.