Korzeń Maca
Co mieści mielony korzeń maca? Mielony korzeń maca posiada wysoki poziom żelaza i jodu, które wspomagają zdrowe komórki i pomagają w utrzymaniu korzystnego metabolizmu. Zawierające się w nim duże dawki potasu wspomagają trawienie i wpływają zbawiennie na mięśnie. Maca jest jeszcze bogata w wapń, aminokwasy, witaminy i minerały. Jak smakuje korzeń maca? Ma orzechowy, przypominający toffi smak, dzięki temu poprawnie komponuje się z wieloma słodszymi smakami. Korzeń maca a menopauza u kobiet.
Menopauza ma miejsce wtedy, gdy poziom estrogenu u kobiet początkuje spadać z powodu trwałego zatrzymania miesiączki. Sprawia to szereg skutków ubocznych. Badania potwierdziły, iż suplementacja korzeniem maca pomaga złagodzić objawy menopauzy i może poprawić zdrowie kości. Odżywianie korzeniem maca jest zdrowe dla kobiet, dlatego powinny włączyć ją do diety.
Korzeń maca rozszerza energię i efektywność.
Wielu sportowców i osób dbających o zdrowie używa macy jako sposobu na powiększenie energii i siły. Niektóre badania na zwierzętach sugerują w dodatku, że korzeń maca może to poprawić wydajność wytrzymałościową.
Korzeń maca a pamięć.
Korzeń maca jest dodatkowo niejednokrotnie związana z poprawą funkcjonowania mózgu.W rzeczywistości tubylcy Peru od wielu lat używają go do poprawy pamięci i skuteczności swoich dzieci.
Korzeń maca udoskonala nastrój.
Według niektórych badań, korzeń maca może pomóc w poprawie nastroju przez zmniejszenie objawów lęku i depresji, stanowczo u kobiet w okresie menopauzy borykających się z problemami dysfunkcji seksualnych. Wiadomo, że flawonoidy w maca są w pewnym stopniu odpowiedzialne za pozytywne skutki fizjologiczne u osób spożywających korzeń maca.
Jak spożywać mielony korzeń maca? Jeżeli chodzi o bezpośrednie spożywanie istnieje niemało sposobów by go zjeść. Mielony korzeń maca można skonsumować w napojach, przekąskach lub przepisach na wypieki. Można go mieszać, posypywać i dodawać do różnorodnych przekąsek i potraw. Możesz użyć sproszkowanego korzenia maca w gorących napojach, w jogurcie, w koktajlach, w proteinowych płatkach owsianych, w proteinowych przepisach na wypieki. W Peru mielony korzeń maca tradycyjnie dodaje się do chleba i innych produktów spożywczych. W tym kraju ponadto inne modne sposoby spożywania mielonego korzenia maca to włączanie go do słodkich wypieków (takich jak brownie), soków, koktajli i zup. Mielony korzeń maca może dodawać energii, więc zaleca spożywanie się go w porach przedpołudniowych, jeśli jesteś wrażliwy na naturalne energetyki i masz problemy ze snem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Korzeń maca mielony 100g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.