Kozieradka Ziarno Mielone Kozieradka informacje ogólne Kozieradka pochodzi z Azji Południowej i Europy Południowo-Wschodniej,obecnie jest powszechnie uprawiana w innych miejscach świata, w tym w Afryce Północnej i Wschodniej, Chinach, Grecji i na Ukrainie. Kozieradka jest mniej znaną przyprawą z rodziny groszków i ma mnóstwo zastosowań kulinarnych. Kozieradka wykorzystanie w kuchni
Nasiona kozieradki mogą być użytkowane w całości lub zmielone. Są elementyem mieszanek przypraw, takich jak garam masala, panch phoran (indyjska pięciu przyprawa) lub suche nacieranie mięsa. Smak kozieradki jest słodki, ale gorzki z nutą klonu. Kozieradka jest powszechnie wykorzystywana w indyjskich curry i pieczywie z Azji Południowej i Etiopii. Kozieradkę można stosować w marynowaniu w celu wzmocnienia smaku mięs i warzyw. Zachowaj ostrożność, do czasu, aż nie zapoznasz się z kozieradką, ponieważ zbyt dużo może sprawić, iż danie będzie gorzkie. Prażenie tych nasion na sucho wydobędzie aromatyczny, słodki smak. Kozieradka właściwości zdrowotne
W oparciu o dostępne badania, można stwierdzić żę kozieradka przynosi korzyści w zakresie zniżania poziomu cukru we krwi, rozszerzania poziomu testosteronu i powiększania produkcji mleka u matek karmiących piersią. Kozieradka może jeszcze zniżać poziom cholesterolu, zniżać stany zapalne i pomagać w kontrolowaniu apetytu.
Przyprawy zniżające poziom cukru we krwi - kozieradka mielona
Dodanie do diety ziół i przypraw może pomóc w utrzymaniu dobrego poziomu cukru we krwi. Kozieradka posiada błonnik i inne substancje chemiczne, które mogą spowolnić trawienie i przyswajanie poprzez organizm węglowodanów i cukru. Nasiona mogą w dodatku pomóc poprawić wykorzystanie cukru poprzez organizm i powiększyć liczba uwalnianej insuliny. Więcej danych na temat przypraw obniżających poziom cukru we krwi, w tym o kozieradce wyszukasz w naszym artykule na ten temat TUTAJ
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kozieradka Mielona 30g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.