Przyprawa do Leczo Co to jest leczo? Czym właściwie jest leczo? To danie pochodzenia węgierskiego a potężnie gęsty warzywny ragout albo gulasz, który klasycznie gromadzi żółtą paprykę, pomidor, cebulę, sól i mieloną słodką i/albo ostrą paprykę jako podstawowy przepis i przyprawę do leczo;). Cebulę i paprykę głównie smaży się na smalcu, tłuszczu z boczku lub oleju słonecznikowym. Czosnek może być także konwencjonalnym elementyem. Leczo jest ponadto uważana za klasyczną żywność w kuchni czeskiej, słowackiej i serbskiej. Jest na dodatek bardzo powszechna w Polsce, Austrii i Izraelu. Większość węgierskich przepisów poleca najłagodniejszy wariant węgierskiej papryki woskowej, który występuje w sezonie od sierpnia do października, kiedy to jeszcze pomidory polne są najkorzystniejsze. Inne przepisy sugerują wykorzystywanie papryki i papryki bananowej jako alternatywy i tak jak wspominaliśmy wcześniej naszej przyprawy do leczo według oryginalnej węgierskiej receptury. Przyprawa do leczo - co można jeść z leczo? Leczo z mięsem lecz i nie tylko można podawać z ryżem, makaronem czy ziemniakami. Jest to super prosty posiłek który można podawać również w wersji wegetariańskiej. Nieprzeciętnie smakuje dodatkowo jako obkład do kanapek. Jak przyrządzać leczo? Za najlepsze leczo jest uznawane to przygotowane ze świeżych, sezonowych warzyw, dlategonajczęściej gości ono na naszych stołach latem. Przyprawa do leczo marki Marco Polo idealnie dopełni tą znakomitą mieszankę warzywa. Nada jej niezapomnianego smaku i aromatu. Leczo po węgiersku Węgierski przepis na leczo, spełni oczekiwania równocześnie latem jak i jesienią. Gdy w sklepach nie brakuje pomidorów, papryki i cukinii jest to optymalny czas na przygotowanie leczo. Nie zmienia to faktu że, także zimą, kiedy Ci trzeba czegoś, co rozgrzeje leczo jest idealnym pomysłem na obiad. Przygotowanie obszernej porcji jest proste. Używając naszej przyprawy do leczo jesteś wstanie nadać jej niezapomniany smak. Z czym podawać leczo? Leczo można można podawać z ugotowanym ryżem bądź jajecznicą.Można je używać jeszcze jako dodatek do podawania ciepłego dania - na przykład smażonej ryby. Leczo bardzo niejednokrotnie jeststosowane jako nadzienie lub farsz.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Przyprawa do leczo 40g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.