elementy: woda, koncentrat pomidorowy 33%, cebula, olej rzepakowy, teksturowane białko pszenne 22%, ekstrakty drożdżowe, skrobia kukurydziana, przyprawy, bulion warzywny (sól, warzywa suszone[pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać], olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść), sól morska, ksylitol (cukier brzozowy)>>
towar może zawierać: soję, nasiona sezamu i gorczycę.
Sos boloński to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej. Jak sama nazwa wskazuje, wywodzi się on z Bolonii. Oryginalny sos tego typu musi być długo gotowany, a jego bazą jest mielone lub drobno siekane mięso, pomidory, a także czerwone wino. Natchnioni klasyczną recepturą przygotowaliśmy wyśmienity sos boloński wegański, który idealnie nadaje się do makaronów, placków ziemniaczanych i ryżu czy naleśników. Nasza roślinna wersja to perfekcyjny dobór dla osób, które stawiają na zdrową kuchnię roślinną.. Wegański sos boloński Primavika to nad wyraz aromatyczna mieszanka. Bazą produktu jest gęsty sos pomidorowy, do którego dodane zostało roślinne mięso mielone. Jest ono szczególnie wartościowym źródłem białka i sprawia, że potrawa jest niezwykle sycąca i znakomicie nadaje się na obiad. W wegańskim sosie bolońskim nie zabrakło także aromatycznych przypraw i ziół. Są one bardzo widocznym elementyem każdego włoskiego dania i mają ogromny wpływ na smak naszego sosu. Proponowany poprzez nas towar jest w 100% roślinny, dlatego nadaje się dla wegetarian i wegan. Dzięki czemu, że nie mieści fosforanów i nienaturalnych barwników, a także glutaminianu, to jest on nie tylko pożywny, ale także zdrowy.. Choć w Polsce wyjątkowo popularne jest podawanie sosu bolońskiego z makaronem spaghetti, to w oryginale serwuje się go na makaronie tagliatelle lub pappardelle. Są to rodzaje włoskiej pasty o szerszych nitkach, które lepiej utrzymują wyjątkowo ciężki i gęsty sos.
Wegański sos boloński Primavika rewelacyjnie komponuje się z praktycznie każdym wariantym makaronu. Nasz produkt doskonale stanie na wysokości zadania także jako dodatek do placków ziemniaczanych, ryżu, a także naleśników. Wegański sos boloński można serwować także z kopytkami albo włoskimi gnocchi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Roślinny sos boloński 300 g 1 szt., RSB300. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.