Pyszna, wytrawna cava, która powstaje z kupażu szczepów: 40% Macabeo, 40% Xarel.lo i 20% Parellada. Znamionuje się słomkowo-żółtą barwą z zielonymi refleksami. Niepokaźna korona z bąbelków generuje sznury pereł oraz przyjemne wrażenia na podniebieniu. Bukiet otwiera się nutami świeżego masła oraz dojrzałych owoców. W smaku niuanse orzechów i suszu z owoców prowadzą do długofalowego finiszu.
Cavę tę najlepiej serwować z rybami, a także półdojrzałymi serami.
Historia Castell d'Age związana jest z trzema pokoleniami pań - babcią, matką i córką. Katalonki z urodzenia ze szwajcarskimi korzeniami uczyniły swoim symbolem gryfa. To mitologiczne stworzenie jest pół orłem, pół lwem, który króluje na niebie i ziemi.
Siedziba marki gromadzi się na południowym zboczu świętej góry Montserrat, w niewielkiej wiosce La Beguda Baixa. Założycielką firmy była wspomniana już Aurelia Figueras. Olivia Junyent jest córką, a także wnuczką dwóch swych poprzedniczek. Wprowadziła świeże metody naturalne i niezmiennie przestrzega długoletniej tradycji produkcji pysznych win oraz cavy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cava Anne Marie Brut Nature Reserva BIO 12% 0,75l, 6876-87698. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.