Migdały blanszowane BadaPak są pyszną przekąską podczas intensywnego dnia. Codzienna porcja dostarcza sporo odżywczych elementów. Obszerna zawartość potrzebnych nienasyconych kwasów tłuszczowych czyni je jeszcze cenniejszym produktem. Są źródłem cennego potasu i fosforu. Występuje w nich też magnez, żelazo, wapń, sód i cynk. Migdały blanszowane zawierają naturalny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Z grupy witamin zawierają jeszcze wit B3 (niacynę), wit B2 (ryboflawinę) i wit B9 (kwas foliowy). To także doskonałe źródło białka, a także błonnika pokarmowego.
Migdały blanszowane BadaPak są pozbawione brązowej skórki dzięki temu posiadają obszerniejszą możliwość zastosowań w kuchni. Stanowią perfekcyjne połączenie walorów smakowych, a także wartości odżywczych. Oczywiście jest to idealna, pełna zdrowia przekąska w ciągu dnia, w szkole, w pracy. Ponad to stanowią dodatek do wypieków, deserów, muslii, do porannej owsianki a także do nalewek i likierów.
Migdały lubiane poprzez wszystkich to nasiona drzewa zwanego migdałowcem pospolitym. Migdałowiec pochodzi z Azji. Obecnie jest uprawiany też w innych częściach świata: w Europie (Francja, Hiszpania,) w Afryce i Ameryce.
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne cechy a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Migdały blanszowane 0.5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.