składniki: Migdały, olej rzepakowy, sól himalajska; może zawierać drobne ilości innych orzechów i bakalii.
* minimalistyczniec z Austalii/USA - przetworzono w Polsce.
Migdały smażone BadaPak pokryte cienką pomarańczowo-złotą skórką z dodatkiem soli to aromatyczna, chrupiąca i wartościowa przekąska. Powszechnie wiadomo, że orzechy są kaloryczne, jednak jedzone z umiarem dostarczą wielu cennych witamin, zdrowych tłuszczy, minerałów i przeciwutleniaczy. Są korzystnym źródłem witaminy E. Dostarczają witaminę B2(ryboflawinę), B3 (niacynę), B9 (kwas foliowy). Nad wyraz dużo w nich fosforu i potasu. Dostarczą także magnezu, żelaza, wapnia i cynku. To także wartościowe źródło prosto przyswajalnego białka, a także błonnika pokarmowego.
Migdały smażone solone BadaPak to smaczna, chrupiąca przekąska. Dodana do nich sól delikatnie podkreśla smak. Wspaniale sprawdzą się jako poczęstunek dla gości. Nie sposób się od nich oderwać. Są perfekcyjnym dodatkiem do zimnych napojów.
Migdałowiec to drzewo, które jako jedno z pierwszych kwitnie wiosną na przepiękne biało-różowe kwiaty. W owocach migdałowca znajdują się pestki zwane migdałami. Przywędrowały one do Europy z Azji. Aktualnie uprawiane są na wielu kontynentach a najwięcej ich pochodzi z USA, Hiszpanii i Australii.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Migdały smażone solone solą himalajską 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.