Mąka Kukurydziana Mąka kukurydziana charakterystyka Mąka kukurydziana otrzymywana jest ze zmielonych ziaren kukurydzy. Zawiera dużo skrobi, błonnika, potasu i magnezu i witaminy E, B, A. Nie gromadzi glutenu. Jest lekkostrawna i dlatego wykorzystywana do wyrobów asygnowanych dla dzieci i rekonwalescentów. W kuchni w dodatku, maka kukurydziana najczęściej ma wykorzystanie jako panierka do mięs. Niezwykle często służy także jako zagęszczacz do sosów, gulaszów i zup. Genialnie nadaje się na dodatek do wypieków. Można z niej zrobić bezglutenowe pieczywo.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Mamy do przedstawienia Państwu jeden z przebojów kuchni azjatyckiej - przystępny w przyrządzeniu przepis na wieprzowinę po chińsku z grzybami shiitake. W tamtym regionie kulinarnym nad wyraz popularne jest smażenie wszelkich rodzajów mięs (wieprzowina, wołowina, kurczak) z sezonowymi warzywami. Preferowana jest tam świeża papryka, pieczarki, cebulę czy groszek.Smażenie wieprzowiny z grzybami shiitake to także narodowe chińskie danie renomowane w tamtej części globu. Chociaż nie dodaje się zbytnio żadnych dodatkowych przypraw i ziół, danie jest bogate w smak za sprawą pomiędzy innymi mąki kukurydzianej. Kruche soczyste mięso z lekkim aromatem grzyba shiitake jest szczególnie atrakcyjne kulinarnie. Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów, nie możesz przegapić tego przepisu. Czytaj dalej....
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka kukurydziana 450g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.