Niemiecka brandy leżakowana przez co najmniej 12 lat w dębowych beczkach, a następnie uszlachetniana procesem dojrzewania i rafinacji (który został utajniony przez producenta Asbach). Do produkcji tego napoju używane są wyłącznie najlepsze destylaty ze precyzyjnie wybranych obszarów upraw winorośli. Brandy ta oszałamia swym harmonijnym profilem, którego intensywny aromat doskonale równoważy się z wytwornym i standardowym smakiem wiekowych części.
napój uwydatnia się ciemnozłotą barwą z czerwonymi refleksami. W bukiecie dominują nuty jaśminu oraz cytrusów, które łączą się w harmonijnym uścisku z niuansami wanilii, a także świeżego, zielonego jabłka. Na podniebieniu wysmakowany, miękki, dobrze zaokrąglony, z pożądanym akcentem słodyczy oraz ledwie zauważalnym tonem goryczy. Finisz niezwykłej długości, pełen łagodności ze szlachetnymi, dojrzałymi nutami.
Historia producenta Asbach sięga 1892 roku, kiedy Hugo Asbach założył producenta w Rüdesheim nad Renem. Pochodzący z Kolonii przedsiębiorca, nauczył się handlu alkoholami, a następnie doskonalił swoją wiedzę we Francji. Założył własną producenta 11 maja 1892 roku, dystrybuując krajowy koniak „Rüdesheim", który wkrótce stał się stanowczo popularny. Po I wojnie światowej, kiedy Traktat Wersalski ogłosił, że słowa koniak można używać tylko w odniesieniu do produktów francuskich, Hugo Asbach ukuł termin Weinbrand na niemiecką brandy, która w 1923 roku stała się oficjalną klasyfikacją, zgodnie z niemieckim prawem winiarskim.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Brandy Asbach 12 YO 40% 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.