Fasola Adzuki (azuki) Fasola Adzuki BadaPak mieści liczne witaminy i mikroelementy. Jest idealnym źródłem białka roślinnego, a także błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak znajdziemy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak dodatkowo potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak znamionuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest doskonałym komponentyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Szczególnie modne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać także pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w kuchni wschodu. Jest dość niewiele znacząca, typowo koloru czerwonego lecz zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola Adzuki 1 kg, FA. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.