Fasola Jaś Karłowy Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najbardziej znana zarazem nad wyraz zdrowa odmiana tej rośliny. Posiada ogromną liczba wartościowego z łatwością przyswajalnego białka. Gromadzi dużo cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie wyszukamy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza też witaminę A, E, a także K. Nasiona te są znakomitym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak zawiera także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę, a także fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to artykuł, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do typu zup czy gulaszy, to główny komponent smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako element kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją pojemność, dzięki temu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wskazać kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najistotniej popularne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest idealnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola jaś karłowy 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.