Fasola Jaś Karłowy Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najbardziej znana zarazem nad wyraz zdrowa odmiana tej rośliny. Gromadzi ogromną ilość wartościowego łatwo przyswajalnego białka. Zawiera mnóstwo cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie odnajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza ponadto witaminę A, E, a także K. Nasiona te są perfekcyjnym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak mieści także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę, a także fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to towar, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do rodzaju zup czy gulaszy, to główny komponent smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako element kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją pojemność, dzięki czemu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyodrębnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem, a także kolorem. W Polsce najbardziej popularne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest wspaniale każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola jaś karłowy 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.